044 239 - 11 - 68
096 035 - 22 - 77
Що на етикетці?

Що на етикетці?

Що на етикетці?

Законопроект «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», зареєстровано 22 лютого 2016 Верховною Радою України.

Даний документ регламентує нові вимоги до інформації про складові продукту. Інформація повинна бути:

  • достовірної
  • легко читатися
  • відповідати європейським правилам.

Коли закон набуде чинності, виробникові доведеться детально прописувати склад, харчову цінність, терміни і умови зберігання продукції, а також країну походження сировини. Це, зокрема, стосується сирого м’яса.

Виробник повинен вказати складові продукту, які можуть викликати алергію. Повинна збільшитися і кегль шрифту, яким буде набраний текст.

Варто підкреслити, що покарання, чекати порушників правил, які ставлять під загрозу життя і здоров’я споживачів, залишилися майже незмінними. Так, переважно це штраф в розмірі від п’яти до 12 мінімальних зарплат і вилучення товару з обігу. А ось продавцям, які будуть реалізовувати товар, термін придатності якого минув, загрожує штраф від 8 до 12 мінімальних заробітних плат.

написати нам

Замовити дзвінок

Дякуємо за Ваш запит!
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!